​Från utmattning till Holistisk Hälso- & livsstilsterapeut

​För mig har det blivit väldigt tydligt det senaste åren vad som är viktigt på riktigt. På grund av mycket arbete och stress var jag väldigt nära att dräneras helt och bli utbränd vintern 2021. Jag hade fysiska besvär som daglig huvudvärk, spänningar i axlar och nacke, domningar i ansiktet, yrsel, ständig känsla av värk i kroppen och influensa även om jag inte hade feber eller var förkyld.

Tack och lov lyssnade jag på min kropp till slut efter lång tid som sa till mig att varva ner. Jag började vända blicken inåt och fråga mig själv vad som är viktigt på riktigt. Jag pratade mycket om mina känslor och kom till insikt, accepterade vad som hänt och kunde på så sätt ta tag i situationen och gå vidare. Jag började ändra min livsstil och bl.a. meditera och djupandas regelbundet, lärde mig att säga nej, vistas mycket i naturen, respektera arbetstider och reflektera. Jag blev också medveten om vikten av vad kropp, själ och sinne behöver.

I samband med min återhämtning kom jag i kontakt med utbildningen inom holistisk hälsa och livsstil som jag påbörjade hösten 2021. Det holistiska synsättet att se människan som en helhet där kropp, sinne och själ ses som en helhet har hjälpt mig att på naturlig väg må bra. Jag blev inspirerad att välja kärlek och tacksamhet, ta hand om mig själv, leva mer i nuet och lyssna mer på mitt hjärta, min magkänsla och följa min inre sanning.

Min resa

Så länge jag kan minnas har jag haft problem med tarmen och magen. Jag har varit hos otaliga läkare, terapeuter och vårdmottagningar. Jag har testats för gluten, laktos och celiaki. Jag fick konstaterar IBS när jag var i 20 års åldern. Dock har ingen inom vården kunnat hjälpa mig få bukt på magen eller ens reflekterat över vad som kan vara grundproblemet.

För tio år sedan började jag intressera mig för kostens påverkan på kroppen och lärde mig att om jag ger kroppen rätt förutsättningar kan den läka naturligt. Jag kom i kontakt med antiinflammatorisk kost och började utesluta mjölkprodukter, spannmål och socker. Detta gjorde underverk på mig och jag mår så mycket bättre och känner att kroppen läker när jag äter antiinflammatoriskt!

Hälsa och träning har varit en del av mitt liv och som barn var jag väldigt intresserad av gymnastik och tränade och tävlade land och rike runt. Numera tränar jag varierat och varvar promander, yoga och styrketräning.

​I större delen av min yrkeskarriär, snart tjugo år, har jag jobbat med sälj, marknadsföring, projektledning och event. Stress har varit en stor del av mitt vuxna liv och som högpresterande med många krav på mig själv både på jobbet och privat har jag i perioder haft ångest och pressat kroppen för hårt. För tio år sedan kom jag i kontakt med meditation, yoga och body balance vilket verkligen har varit avgörande för mig för att få ner stressen och öka välmåendet.

Min resa har lett mig till ett stort intresse för holistisk hälsa. Jag har länge varit intresserad av att vidareutbilda mig inom kost och hälsa. Jag är så tacksam att min väg korsades med en av coacherna på Holistic Health Academy som inspirerade mig att ta steget att hoppa på utbildningen jag läst.

Jag ser på kroppen som en helhet där kropp, tanke och själ hänger samman som en enhet. Att få balans i livet är viktigt för att kunna må så bra som möjligt. Jag har börjat reflektera mer att valen jag gör idag ska vara hållbara och påverkar livet på lång sikt. Jag vill orka länge för mig, min familj och vänners skull!